Archief

Hieronder staan alle berichten die in de loop van de tijd zijn gepubliceerd.
Wilt u de meest recente berichten lezen, ga dan op een pagina naar beneden en klik op 
nieuwtjes onder ‘Meest recente berichten’.

Patchwork en Quiltdagen
Van 7 t/m 9 april 2017 vinden de Patchwork en Quiltdagen plaats in de Broodfabriek te Rijswijk. Ook dit jaar kunt u korte workshops volgen. Het volledige programma vindt u op de website www.patchworkenquilt.nl
Wilt u een voorproefje, klik dan op flyer-2017

Quiltangels
Voor de Patchwork en Quiltdagen 2017 ben ik op zoek naar “quiltangels”. Quiltangels zijn een soort suppoosten. Ze zorgen ervoor dat de tentoongestelde quilts niet worden aangeraakt. U “werkt” 2,5 uur. Er is een stoel beschikbaar en als tegenprestatie ontvangt u een gratis toegangskaartje + consumptiebon voor koffie/thee.
Opgeven: jobquilt@xs4all.nl

Uit: De Stentor (26 mei 2015) door Sacha Wunderink
“Je kunt de spelden beter dwars zetten. Als je dan niet te hard racet met de machine, kun je er zo overheen naaien.” Uit de quiltkelder van Stoffen- & Babystudio in Putten zijn de aanwijzingen van textieldocente Jobina de Boer duidelijk hoorbaar. Ze helpt de quiltsters die om de tafel zitten op weg naar een geslaagd eindproduct. De cursusdeelneemsters vragen haar het hemd van het lijf. Of het nu gaat om aftekenen, snijden, meten, patronen. De Boer is vraagbak voor alles.”

Ritsentasjes
In de winkel van museum Kranenburg te Bergen (NH) zijn een aantal door Jobina gemaakte ritsentasjes te koop.

Ritsentasje maken
Op veler verzoek organiseer ik op 4 mei in Putten twee korte workshops ritsentasje maken. Kijk onder workshops voor informatie over plaats, tijd en kosten.

 Quiltgroep Den Helder
Komend najaar neem ik de leiding over van de quiltgroep van Janny Koëter. Bijeenkomsten zijn op donderdagmiddag, een keer per maand. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Wilt u nadere informatie? Kijk onder cursussen of neem contact met mij op via email of het contactformulier.

Quiltgroep Heiloo
Er zijn enkele plaatsen vrijgekomen bij de quiltgroep Heiloo. Bijeenkomsten zijn op dinsdagochtend, een keer per maand. Wilt u nadere informatie?  Kijk onder cursussen of neem dan contact met mij op via email of het contactformulier.

Patchwork en Quiltdagen
Van 8 t/m 10 april 2016 vinden de Patchwork en Quiltdagen in Rijswijk plaats. Nieuw zijn de workshops van een uur. Het volledige programma wordt eind augustus bekend gemaakt op de website  www.patchworkenquilt.nl

Patchwork en Quiltdagen 2015
Van 10 t/m 12 april zullen de patchwork en quiltdagen voor de 12e keer plaatsvinden te Rijswijk. Kijk voor het programma op website www.patchworkenquilt.nl

Quiltangels gezocht
Voor de Patchwork en Quiltdagen zijn wij op zoek naar “Quiltangels”. Een Quiltangels is een soort suppoost die er op toeziet dat de tentoongestelde quilts niet worden aangeraakt. Het toezicht is verdeeld in drie perioden van 2,5 uur. U heeft dan ook voldoende tijd om zelf alle tentoonstellingen te bekijken. Als dank krijgt u gratis toegang, een kopje koffie/thee en uiteraard een stoel om op te zitten.
Het Quilterspalet verzorgt al jaren de coördinatie van de Quiltangels. U kunt zich als Quiltangel opgeven bij info@quilterspalet.nl

Wedstrijd Dagelijkse Kost

Tijdens de Patchwork en Quiltdagen worden de resultaten van de quiltwedstrijd op een speciale manier tentoongesteld. Het thema is: Dagelijkse Kost.
Iedereen kan meedoen. U kunt alles hierover lezen op website: www.patchworkenquilt.nl
Kijk onder: Wat is er te doen/quiltwedstrijd.

Quiltgroep Den Helder
Komend najaar neem ik de leiding van de quiltgroep van Janny Koëter over. Bijeenkomsten zijn op donderdagmiddag, een keer per maand. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Wilt u nadere informatie?  Neem dan contact met mij op via email of het contactformulier.

 Nieuw: eendaagse workshops stofverven in Heiloo (N.H.), Rijswijk (Z.H.) en Putten (Gld.)
Dit voorjaar organiseer ik verschillende workshops stofverven. Na het volgen van de workshop kleurencirkel zijn er er nieuwe mogelijkheden zoals zeefdrukken. Kijk voor data en uitleg onder stofverven. Woont u niet in Noord-Holland en heeft u een eigen groepje en geschikte workshopruimte, dan is deze workshop ook op locatie te organiseren.

Versneden Cirkels 2015
Wegens groot succes staat de korte cursus Versneden Cirkels weer op het programma. De resultaten zijn zeer kleurrijk en het plezier van het maken spat er van af.

Textiel Festival Leiden
Van 13 t/m 16 mei 2015 vindt in Leiden het textielfestival plaats. Op vrijdag 15 mei ben ik daar aanwezig met een stand met eigen geverfde stoffen. Plaats: Pieterskerk, Leiden.
Info: www.textielfestival.nl

Verloop cursussen en workshops
Op dit moment zijn alle cursussen en workshops bezig. Deze zomer wordt het nieuwe programma voor het najaar bekend gemaakt.

Quiltvakanties 2015
In 2015 worden in Drenthe geen quiltvakanties/stofverfcursussen georganiseerd.

Uit: de Volkskrant 1-12-2014 (Vod-à-porter, pag.V3, door Bregje Lampe)
“…het is niet zo gemakkelijk van een bestaand kledingstuk iets nieuws te maken. Het gaat om relatief kleine delen stof, daar kun je niet zomaar een nieuw patroon van knippen” “Nieuwe kledingstukken die zijn gemaakt van oude, bestaan dus noodgedwongen uit een heleboel kleine lapjes. Patchwork, in jargon. Toevallig is patchwork aankomende zomer erg gewild, omdat de jaren zeventig terug zijn in de mode. Dat is goed nieuws voor alle wereldverbeteraars die op dit moment in de weer zijn met overgebleven lapjes”.