Cursussen

QUILTGROEP HEILOO
spiralen Jobina
    Quilt gemaakt met zelf geverfde stoffen
Al vele jaren komt een groep actieve vrouwen bijeen in Heiloo om samen te quilten. Elk seizoen start de groep met een nieuw project. Vorig seizoen maakten we de quilt Spiralen. Tijdens de cursus werd geleerd hoe u spiralen tekent, effecten creëert door kleurgebruik en hoe u ze in elkaar naait. Elk jaar zijn veel nieuwe mogelijkheden. Materialen zijn niet bij de les inbegrepen. Patronen dient u apart te betalen op de les.

Plaats: Heiloo, de Hobbyfarm
Data: dinsdagochtend 3 oktober, 31 oktober, 28 november, 9 december 2017, 9 januari, 6 februari en 13 maart 2018.
In oktober 2018 start een nieuwe serie lessen.
Tijd: 9.45-11.45 uur.
Prijs: € 77,50


QUILTGROEP DEN HELDER
mallemolen
Dit seizoen starten we met het project Mallemolen. Deze techniek is snel en leuk om te doen omdat u gauw een leuk en kleurig resultaat heeft. U werkt met stapeltjes stoffen in verschillende kleuren. U snijdt de verschillende onderdelen met de speciale mal door alle lagen tegelijk. Daarna verwisselt u de verschillende onderdelen. Door het aan elkaar naaien ontstaan nieuwe blokken. U kunt de quilt zo groot maken als u zelf wilt. Als de blokken aan elkaar genaaid zijn, komt er nog een rand omheen en is de top klaar om te quilten. Ook leert u hoe u met de machine ronde vormen naait. Werkt u liever met de hand dan kan dat ook. De bijbehorende mal dient u apart te betalen op de eerste les.

Plaats: Den Helder, Kantine Sporthal, Marsdiepstraat
Data: donderdagmiddag 12 oktober, 9 november, 30 november 2017, 11 januari, 8 februari, 8 maart, 19 april 2018
Tijd: 13.30-15.30 uur
Prijs: € 80,-


Cursussen buiten de regio
In Putten geef ik cursussen en workshops.


Algemene informatie
 Wilt u aan een cursus meedoen, stuur mij dan een email of vul het contactformulier in.
U ontvangt daarna een bevestigingsmail met daarin een rekeningnummer. Uw inschrijving is pas definitief na overmaking van het cursusgeld. U kunt uw inschrijving nog annuleren tot twee weken vóór aanvang van de cursus. Daarna  betaalt u het volledige lesgeld. U mag wel zelf voor vervanging zorgen indien u onverhoopt verhinderd bent. Doet u mee aan de cursus dan kunt u bij verhindering geen aanspraak maken op een vervangende les.
Cursussen gaan alleen door bij voldoende belangstelling. Gaat een cursus onverhoopt niet door, dan krijgt u hierover tijdig bericht. Het lesgeld wordt in dat geval uiteraard teruggestort. Bij ziekte of afwezigheid van mij wordt in overleg een inhaaldatum vastgesteld.
Ongeveer twee weken voor de eerste les ontvangt u een materialenbriefje. Materialen zijn niet bij het lesgeld inbegrepen, voor patronen betaalt u een kleine vergoeding tijdens de eerste les. Schriftelijk cursusmateriaal (werkbeschrijvingen, patronen, et cetera) wordt uitgereikt voor eigen oefening of gebruik. Op het materiaal rust copyright. Het is dus niet toegestaan om teksten, werktekeningen en foto’s over te nemen of te verspreiden zonder toestemming van de auteur.
Heeft u een eigen (quilt)groep en heeft u speciale wensen voor een cursus die niet op het programma staat, neem dan contact met mij op; quiltles ‘op maat’ is altijd mogelijk.